Deze week is het volgende nieuwsbericht naar buiten gekomen:

“Voormalig ouderling van Jehovah’s Getuigen veroordeeld tot twintig jaar wegens seksueel misbruik van twee kinderen”

BREAKING NEWS:

Rechter Stephen Nelson van het Hooggerechtshof heeft zojuist de voormalige Jehovah’s Getuige ouderling Ernest Fyans tot de maximale straf veroordeeld voor misdaden van seksueel misbruik van minderjarigen: 20 jaar voor feit 1 en 5 jaar voor feit 2. Beklaagde Fyans beriep zich in zijn pleidooi op “Jehovah”, maar het mocht niet baten.

Op 20 september 2023 oordeelde een jury in Aroostook County Maine Ernie Fyans schuldig aan beide aanklachten van kindermisbruik die de staat kon vervolgen, maar honderden pagina’s met documenten die in verschillende staten in archiefkasten van Jehovah’s Getuigen waren opgeborgen, onthullen nog veel meer slachtoffers.

Deze documenten, ook wel de “Palmer Leaks” van Massachusetts genoemd, vertellen het verhaal van talloze Jehovah’s Getuige-daders en misdaden in het noordoosten van de VS, waarvan de meeste verborgen zijn gebleven voor wetshandhavers, waardoor de rechtsgang wordt belemmerd op grond van de claim van Clergy-Privilege. ) (biechtgeheim)

Tijdens de hoorzitting over de veroordeling van vandaag beschreven de slachtoffers de impact van hun misbruik en verkrachtingen door beklaagde Fyans en andere leden van de gemeente in Fort Kent Maine, waaronder ouderlingen en misbruikers.

Beklaagde Fyans mocht een verklaring afleggen ter verdediging, maar ontkende dat deze gebeurtenissen en misdaden ooit hadden plaatsgevonden, en bleef een van zijn slachtoffers de schuld geven van het uiten van leugenachtige beschuldigingen tegen hem, ondanks overweldigend bewijs van het tegendeel.

Fyans erkende ook dat hij naar meerdere gemeenten was gestuurd om “te helpen”, en bleef de slachtoffers vervolgens de schuld geven dat ze geestelijk zwak of “inactief” waren.

In een voor de hand liggende poging om het gezag van het Hof te verminderen, verklaarde Fyans dat de “echte rechter” Jehovah is, en dat Jehovah al 50 jaar Ernie’s rechter is. Fyans beweerde dat het bewijs van Jehovah’s steun voortkomt uit het feit dat hij zeven hartaanvallen en twee beroertes overleefde.

Fyans zette zijn tirade voort en beweerde dat hij nog steeds leeft omdat “Jehovah wilde dat ik hier was”, ondanks de bedreigingen die hij in de gevangenis heeft ontvangen om zijn keel door te snijden. Hij verklaarde verder dat hij zijn beroep zou winnen en vervolgens zijn laatste advocaat zou aanklagen omdat hij hem zijn zevende hartaanval had gegeven.

Fyans hervatte zijn tirade en beweerde dat de advocaat die hij slechts enkele minuten na zijn schuldigverklaring in september had ontslagen “mentale problemen heeft” en dat hij de ziekte van Alzheimer in een vroeg stadium heeft, en dat hij er niet in is geslaagd hem goed te verdedigen.

om 10.25 uur nam rechter Nelson pauze om te beslissen over het lot van Fyans. Toen hij terugkeerde, vertelde Nelson de rechtbank dat verzachtende omstandigheden niet zouden opwegen tegen de verzwarende gebeurtenissen in deze zaak, en hij legde Fyans prompt de maximale straf op.

Ik ben erg blij om te kunnen zeggen dat de documenten die uit meerdere gemeenten zijn blootgelegd, hebben geleid tot het soort gerechtigheid dat Jehovah’s Getuigen al tientallen jaren tegenwerken vanwege hun schadelijke interne beleid.

De strafrechtelijke vervolging van Fyans is nog maar het begin voor deze dappere overlevenden, die nu gerechtigheid kunnen zoeken bij de burgerlijke rechtbank. Onderzoekers blijven de andere daders van deze misdaden onderzoeken, en meer slachtoffers blijven contact opnemen.

EINDE VERTALING

(Bron: Mark o’Donnell)

COMMENTAAR:

Kortom: Wat dit betekent is dat de vorsten van Jehovah’s aardse organisatie hebben geweigerd om gerechtigheid te brengen aan twee vijfjarige kinderen die waren verkracht door een ouderling die zij zelf hadden aangesteld. Vanwege hun weigering kwam Jehovah tussenbeide en gebruikte Hij zijn burgerlijke dienaren die onderdeel uitmaken van de superieure autoriteiten om via deze weg de dader te straffen en om er zo voor te zorgen dat de slachtoffers hierna kunnen proberen om hun leven weer enigszins op te pakken.

Verder ook nog een woord van dank richting Mark O’Donnell voor het faciliteren van deze ontmaskering, en dan niet alleen voor het ontmaskeren van de misdaden van een pedofiele ouderling, maar daarnaast ook voor het ontmaskeren van het Wachttorengenootschap. Ik denk dat Jehovah al genoeg van hun misdaden aan het licht heeft gebracht om de opheffing van de hele Wachttoren-organisatie in de nieuwe toekomst te rechtvaardigen.

Kom, Heer Jezus!