Het Wachttorengenootschap leert dat Jehovah’s Getuigen zich binnen de organisatie in een “geestelijk paradijs” bevinden. Het is daarom ook erg schokkend om via de wereldse media te moeten vernemen dat er binnen dit geestelijke paradijs ook herders zijn die loeren op de kwetsbare lammetjes van Jehovah. Hoe is het mogelijk dat dit soort roofdieren überhaupt aangesteld kunnen worden als herder van een gemeente? Dat is een vraag voor de Jehovah’s Getuigen om eens goed over na te denken.

Natuurlijk zullen de leiders van de Wachttoren-organisatie weer beweren dat dit allemaal leugens zijn van afvalligen, die we vooral niet moeten geloven.

Lees het originele artikel HIER of HIER.

De Nederlandse vertaling van het artikel luidt:

Ouderling van Jehovah’s Getuigen veroordeeld tot gevangenisstraf wegens seksueel misbruik van kinderen

SPRINGFIELD, Massachusetts – Een 62-jarige man uit Springfield, geclassificeerd als een zedendelinquent van niveau 3, riskeert een jarenlange gevangenisstraf nadat hij schuldig is bevonden aan meerdere aanklachten wegens aanranding van de eerbaarheid en het toebrengen van letsel bij een kind.

Volgens het Openbaar Ministerie van Hampden was het vrouwelijke slachtoffer in deze zaak destijds 13 jaar oud. Jay Aaron Smith, die volgens de autoriteiten ouderling is in de Koninkrijkszaal van Jehovah’s Getuigen in Springfield, werd geconfronteerd met vier aanklachten wegens aanranding en mishandeling van een kind onder de 14 jaar. Hij werd onlangs schuldig bevonden door een jury van het Hampden Superior Court en woensdag veroordeelde een rechter hem tot 15 jaar gevangenisstraf, gevolgd door een proeftijd van 5 jaar.

Volgens Jim Leydon, vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie in Hampden, vond het seksuele misbruik plaats gedurende een aantal maanden. “Het misbruik van het kind lijkt te hebben plaatsgevonden gedurende een reeks van enkele maanden, van eind 2020 tot begin 2021. Het kind zou toen 13 jaar oud zijn geweest”, merkte Leydon op.

Er wordt ons verteld dat Smith eind jaren tachtig eerder tien jaar in de gevangenis in de Amerikaanse staat Georgia heeft gezeten wegens verkrachting. Ten tijde van deze overtredingen werd hij door de Zedendelinquentenregistratieraad van de staat Massachusetts geclassificeerd als een zedendelinquent van niveau 3.

In deze laatste zaak noemde de officier van justitie van Hampden het vrouwelijke slachtoffer dapper omdat ze Smith voor het gerecht had gebracht. “Ik ben de dappere overlevende zeer dankbaar dat hij deze misbruiker voor het licht van gerechtigheid heeft gebracht. Haar moed en kracht houden andere kinderen veilig voor dit roofdier. Ik dank de overlevende, de jury, rechercheurs van de politie van Springfield en assistent-officier van justitie Elizabeth Vasiliades, die is toegewezen aan de speciale slachtoffereenheid van mijn kantoor, voor haar vakkundige vervolging van deze zaak.’

De officier van justitie van Hampden, Anthony Gulluni