Deze week is er wederom een schokkend nieuwsbericht verschenen in de media.

Wanneer er negatief nieuws over Jehovah’s Getuigen in de media verschijnt in relatie tot kindermisbruik, dan wordt dit vaak afgedaan als zogenaamde ‘leugens van afvalligen’. Tegelijkertijd zien we dit soort nieuwsberichten met steeds grotere regelmaat verschijnen, waardoor het steeds moeilijker wordt voor de Wachttoren-organisatie om zich achter dit argument te blijven verschuilen.

Ook zien we steeds vaker dat Jehovah’s Getuigen ouderlingen betrokken zijn bij dit soort afschuwelijke misdrijven tegen kinderen. Dit is voor Jehovah’s Getuigen dan ook behoorlijk verontrustend om te horen omdat ze in de veronderstelling verkeren dat ouderlingen, oftewel Gods geestelijke herders, hoogstpersoonlijk zouden zijn aangesteld door niemand minder dan Jehovah en Jezus. Steeds vaker worden Jehovah’s Getuigen door dit soort berichten geconfronteerd met de vraag of Jehovah’s zegen tegenwoordig nog steeds rust op de Wachttoren-organisatie.  

Bij dezen de Nederlandse vertaling van het nieuwsartikel dat op 3 oktober 2023 werd gepubliceerd: 

VOORMALIG OUDERLING VAN JEHOVAH’S GETUIGEN SCHULDIG BEVONDEN AAN HET SEKSUEEL MISBRUIKEN VAN KINDEREN UIT DE AMERIKAANSE STAAT MAINE.

 

CARIBOU, Maine (WGME) – Een voormalige ouderling van Jehovah’s Getuigen in het noorden van de Amerikaanse staat Maine is schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van jonge kinderen.

Volgens de Bangor Daily News heeft een jury Ernest Fyans schuldig bevonden aan grove aanranding en onwettig seksueel contact.

Fyans zou begin jaren negentig twee kinderen, die toen nog geen twaalf jaar oud waren, seksueel hebben misbruikt.

De families van de slachtoffers waren lid van de Koninkrijkszaal van Jehovah’s Getuigen in Fort Kent, waar Fyans een ouderling was.

Lees ook het nieuwsartikel: Vrouw uit Maine beweert seksueel te zijn misbruikt door ouderling van Jehovah’s Getuigen in Rockport

Eén slachtoffer was 16 jaar oud toen ze in 2002 voor het eerst aangifte deed van het misbruik, maar tegen die tijd stond de verjaringstermijn voor seksuele misdrijven rechtsvervolging in de weg.

Maine heeft sindsdien de verjaringstermijn voor het vervolgen van seksuele misdrijven opgeheven.

Volgens de BDN heeft de staat de aantijgingen van het slachtoffer in 2020 opnieuw bekeken en Fyans in 2021 aangeklaagd.
BRON VAN HET ARTIKEL : HIER en HIER en HIER.