Onderschrift foto: Procureur-generaal van Pennsylvania, Michelle Henry, spreekt tijdens een persconferentie, vrijdag 7 juli 2023, in Philadelphia. Een grand jury in Pennsylvania die seksueel misbruik van kinderen in de gemeenschap van Jehovah’s Getuigen onderzoekt, heeft nog eens vijf mensen aangeklaagd voor het verkrachten of molesteren van kinderen vanaf vier jaar. Dat zijn de laatste ontwikkelingen uit een lopend onderzoek waarbij veertien verdachten inmiddels zijn geïdentificeerd. (AP Foto/Matt Slocum)

3 juli 2024

(WHTM) – Een man uit Reading zal tot 46 jaar gevangenisstraf uitzitten naar aanleiding van het onderzoek van de procureur-generaal van Pennsylvania naar vermeend seksueel misbruik van gemeenteleden van Jehovah’s Getuigen.

Luis Manuel Ayala-Velasquez, 56, werd vorig jaar gearresteerd na een groot juryonderzoek waarin aanklachten wegens seksueel misbruik werden aanbevolen tegen meer dan een dozijn leden van het geloof van Jehovah’s Getuigen.

Ayala-Velasquez werd veroordeeld tot 14 tot 46 jaar gevangenisstraf en moet zich, mocht hij worden vrijgelaten, levenslang registreren als zedendelinquent wegens herhaaldelijk seksueel misbruik van een meisje dat meer dan twintig jaar geleden begon. Hij bekende schuldig te zijn aan vijf misdrijven, waaronder de verkrachting van een bewusteloos persoon.

Het kantoor van de procureur-generaal verklaarde vorig jaar dat het onderzoek getuigenissen van het slachtoffer omvatte waarin stond dat “Ayala-Velasquez de slaapkamer van het slachtoffer binnensloop terwijl ze sliep en haar seksueel misbruikte. Jaren later, toen zijn slachtoffer volwassen was, zou hij haar in zijn huis hebben verkracht.”

“De moedige slachtoffers die naar voren kwamen en de grand-juryleden hun gruwelijke verhalen over het misbruik vertelden, leidden tot aanklachten tegen de roofdierachtige beklaagden”, zei procureur-generaal Henry woensdag. “Het misbruik in deze zaak begon tientallen jaren geleden, maar het dappere slachtoffer en de ijverige inspanningen van OAG-agenten en advocaten zorgden ervoor dat gerechtigheid werd gediend en uiteindelijk de verdachte ter verantwoording werd geroepen.”

Het onderzoek van de AG begon in februari 2023, toen vijf mannen die banden hadden met Jehovah’s Getuigen werden aangeklaagd. In juli 2023 werden nog eens vijf mannen aangeklaagd als onderdeel van het onderzoek en er zijn meer dan een dozijn verdachten geïdentificeerd.

In juni werd de voormalige ouderling van Jehovah’s Getuigen, Norman Aviles-Garriga, schuldig bevonden aan twaalf aanklachten, waaronder zware aanranding van de eerbaarheid als onderdeel van het onderzoek van de AG.

(Bron: https://www.abc27.com/pennsylvania/…-jehovahs-witness-sexual-abuse-investigation/)


Opmerking van de Nederlandse vertaler: Kijk eens aan… het Wachttorengenootschap heeft slachtoffers altijd verteld dat ze maar moeten “wachten op Jehovah”. Het lijkt er sterk op dat Jehovah’s wereldse dienaren datgene doen wat het Wachttorengenootschap al die tijd heeft geweigerd te doen. Behalve de bovenstaande personen lopen er helaas nog veel meer criminelen rond die de dans ook niet mogen ontspringen.