Vandaag geef ik even geen commentaar op de dagtekst van het Wachttorengenootschap. In plaats daarvan wil ik wel graag enkele opmerkingen met u delen die betrekking hebben op het wekelijkse clickbait-artikel dat op JW.org staat. Het artikel dat deze week in de spotlight staat heeft als titel: “Wat vindt God van terrorisme?”

Het Wachttorengenootschap draait allemaal om het geven van hun commentaar op kleuterschoolniveau op actuele wereldgebeurtenissen die verband houden met de simpele oplossing die God voorhanden heeft: ‘God haat oorlog. God gaat er een einde aan maken. God zal alles rechtzetten. Wees daarom gelukkig! Maakt u uzelf geen zorgen.’ Het viel me trouwens ook op dat de uitgevers van het betreffende artikel de naam Jehovah niet eens gebruiken in hun verlegen stukje tekst.

Ondertussen zien we dat er een tijdelijk staakt-het-vuren heeft plaatsgevonden met betrekking tot de genocide in Gaza. Dit is slechts de stilte voor de storm. Trouwens, Rusland heeft onlangs ook nog zijn nucleaire hypersonische raketten dichter bij de grenzen van Europa geplaatst. Deze raketten hebben slechts vijf minuten nodig om Londen te bereiken indien ze zouden worden ingezet als reactie op de maritieme activiteit van het Anglo-oorlogsapparaat.

De aankomende storm betreft absoluut geen alledaags conflict tussen zomaar een paar landen. Nee…dit conflict zal episch zijn. Dat geldt sowieso met betrekking tot het einde van het Anglo-imperium zoals we die nu kennen. Toch is het wat treffender om ernaar te verwijzen als ‘de strijd tussen de goden’. De aantallen slachtoffers die daarbij om het leven zullen gaan komen zullen schrikbarend zijn. Het zal simpelweg niet te bevatten zijn. Niemand zal er ongedeerd aan kunnen ontsnappen. Het complete onderling verbonden mondiale systeem zal daarbij instorten. Het is voorbestemd om te moeten gebeuren.

Laat de kinderachtige bijbelonderwijzers er nota van nemen hoe Openbaring deze naderende ramp van apocalyptische proporties afbeeldt: “En ik keek toen hij het zesde zegel opende, en er vond een grote aardbeving plaats. De zon werd zwart als een haren zak, de hele maan werd als bloed en de sterren van de hemel vielen naar de aarde zoals onrijpe vijgen die door een stormwind van een vijgenboom worden geschud. De hemel verdween als een boekrol die wordt opgerold en alle bergen en eilanden werden van hun plaats verwijderd. De koningen van de aarde, de hoge ambtenaren, de legerofficieren, de rijken, de sterken, alle slaven en alle vrije mensen verborgen zich toen in de grotten en tussen de rotsen van de bergen.(Openbaring 6:12-15)

Het tweede hoofdstuk van Jesaja gebruikt overigens dezelfde symboliek, maar voegt daarbij ook nog een belangrijk detail toe. Probeer eens voor uzelf te kijken of u het verschil ziet: Ga de rotsen in en verberg je in het stof vanwege de angstaanjagende aanwezigheid van Jehovah en zijn majestueuze grootheid. Wie trots is zal zijn ogen moeten neerslaan, arrogante mensen zullen moeten buigen. Alleen Jehovah zal op die dag verhoogd worden. (Jesaja 2:10-11)

De ineenstorting van het samenstel zal het gevolg zijn van de komst van Jehovah op het wereldtoneel. Hoe weten we dit? Er staat duidelijk: “de angstaanjagende aanwezigheid van Jehovah”. Deze zogenoemde angstaanjagende aanwezigheid van Jehovah duidt in werkelijkheid op de Mensenzoon, waarvan de Jehovah’s Getuigen zijn misleid te geloven dat deze Mensenzoon al ruim 109 jaar geleden zou zijn gearriveerd, ergens in 1914. Het moge dan ook duidelijk zijn dat deze zogenaamde profeten, die beweren dat ze het jaar van de onzichtbare aanwezigheid van Christus hebben voorspeld aan de hand van hun esoterische chronologie, op dat moment in schande zullen moeten gaan buigen. Enorme angst zal voor hen op dat moment de enige taal zijn die ze zullen begrijpen. Het is dan ook de enige manier om het ze duidelijk te maken, precies zoals wordt voorspeld in Jesaja: “Alleen door angst zullen ze begrijpen wat ze hebben gehoord.” (Jesaja 28:19)