Dagtekst maandag 28 maart 2022

De Heer is trouw, en hij zal jullie sterk maken en jullie beschermen. — 2 Thess. 3:3.

Tijdens zijn laatste avond als mens dacht Jezus aan de moeilijkheden waar zijn discipelen mee te maken zouden krijgen. Uit liefde voor zijn vrienden vroeg hij zijn Vader ‘om over hen te waken vanwege de goddeloze’ (Joh. 17:14, 15). Jezus wist dat als hij weer in de hemel was Satan de Duivel ermee door zou gaan oorlog te voeren tegen iedereen die Jehovah wil dienen. Jehovah’s aanbidders zouden dus bescherming nodig hebben. We hebben nu meer dan ooit Jehovah’s bescherming nodig. Satan is uit de hemel geworpen en ‘hij is woedend’ (Openb. 12:12). Hij laat sommige mensen denken dat als ze ons vervolgen ze ‘God een dienst hebben bewezen’ (Joh. 16:2). Anderen, die niet in God geloven, vervolgen ons omdat we anders zijn. Maar we hoeven niet bang te zijn. Waarom niet? Het antwoord staat in de tekst voor vandaag. w21.03 26 ¶1, 3

Wanneer een leugen continu en keer op keer wordt herhaald, hebben mensen de neiging om die leugen uiteindelijk zonder enige weerstand te accepteren. Jehovah’s Getuigen vormen hierop dan ook geen uitzondering. De leugen waar het hier natuurlijk om gaat is dat Satan en zijn engelen al in het jaar 1914 uit de hemel zouden zijn geworpen en dat zij sindsdien in al hun woede op deze aarde tekeer aan het gaan zijn.

Relatieve vrede en welvaart…Wee de aarde en wee de zee sinds 1914? Openbaring 12:12? Meent u dat echt?

Echter is de realiteit in deze kwestie, dat de wereld die volgens het Wachttorengenootschap op dit moment zogenaamd zou worden onderworpen aan de demonische “wee” tegelijkertijd ook heeft genoten van een uitzonderlijk lange periode van relatieve vrede en welvaart. Jehovah’s Getuigen worden niet vervolgd; niet in Noord-Amerika en ook niet in Zuid-Amerika en al helemaal niet in Europa. (Behalve in Rusland dan) Jehovah’s Getuigen worden ook in het grootste gedeelte van Afrika niet vervolgd. Het klopt inderdaad dat Jehovah’s Getuigen worden vervolgd in sommige islamitische landen, maar het is daarnaast ook algemeen bekend dat deze vervolging in islamitische landen betrekking heeft op alle christenen van welke denominatie dan ook en beperkt zich dus absoluut niet alleen maar tot de Jehovah’s Getuigen.

De harde waarheid in deze kwestie is dat het nog nooit zo gemakkelijk is geweest om één van Jehovah’s Getuigen te zijn.

Het maakt verder dan ook niet uit hoe vurig Jehovah’s Getuigen wellicht zouden geloven dat Christus in het jaar 1914 koning werd en vervolgens Satan uit de hemel zou hebben verdreven. Een leugen blijft namelijk een leugen. En Jehovah’s Getuigen hebben aangetoond dat zij zich gewillig hebben laten misleiden door hun geloof te stellen in een gefabriceerde leugen. Het is vrijwel onmogelijk om iemand die onder de krachtige misleidende invloed van het Wachttorengenootschap staat, ervan te overtuigen dat de 1914-doctrine berust op louter bedrog. Maar het zij zo. Zelfs nu we met eigen ogen kunnen zien dat de wereld in een conflict wordt geduwd dat heel goed zou kunnen uitmonden in een nucleaire vuurzee, samen met waarschuwingen voor wereldwijde voedseltekorten en nieuws dat er tientallen biowapenlaboratoria zijn ontdekt in Oekraïne, blijft de misleiding maar voortduren. Deze leugen zal alleen nog maar teniet kunnen worden gedaan wanneer Satan daadwerkelijk in al zijn woede naar de aarde neerdaalt om de hele wereld in een complete chaos en tirannie te storten.