Dagtekst zondag 27 februari 2022

Let op jezelf en op de hele kudde om de gemeente van God te hoeden. — Hand. 20:28.

Als ouderling heb je de belangrijke verantwoordelijkheid verkondigers te helpen goede predikers en leraren te zijn. Als iemand niet een Bijbelstudie durft te leiden als jij erbij bent, bied dan aan zelf de studie te leiden. Ouderlingen kunnen veel doen om leraren aan te moedigen en te motiveren het vol te houden (1 Thess. 5:11). Ook als je op dit moment geen Bijbelstudie leidt, kun je iemand helpen geestelijk te groeien. Als je meegaat met iemand die een studie leidt, help hem dan met je goed voorbereide commentaren maar neem de studie niet over. Sluit vriendschap met de leerling als hij naar de Koninkrijkszaal komt en geef het goede voorbeeld. Ouderlingen kunnen een hulp zijn door tijd vrij te maken voor de leerlingen en door opleiding en complimenten te geven aan de leraren. Wat geeft nu meer vreugde dan te weten dat je iets hebt gedaan, al is het iets kleins, om iemand te helpen onze Vader Jehovah lief te hebben en te dienen? w21.03 13 ¶18-19

Het begint nu echt vermoeiend te worden. Hoelang nog, o Jehovah?

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk om fatsoenlijk aandacht te schenken aan de kudde door middel van Zoom?

Het is gewoon absurd. Onderhand zijn we alweer het derde jaar ingegaan van deze algehele lockdown en het Besturende Lichaam blijft nog steeds schaamteloos doorgaan met het doordouwen van hun langdradige theocratische geklets alsof alles tegenwoordig nog steeds net zo is als voorheen. Het is bijna komisch te noemen. Het lijkt mij dat het plan moet zijn om de Wachttoren-organisatie compleet irrelevant te maken, wat ze ondertussen ook al bijna gelukt is.  

Ik kan me daarnaast ook heel goed voorstellen dat men in de hemel ook behoorlijk genoeg heeft gekregen van de constante gaslighting vanuit het Wachttorengenootschap evenals hun onoprechte, gespeelde bezorgdheid die ze voor Jehovah’s volk beweren te hebben. Het lijkt erop dat Jehovah bezig is om Zijn grote militaire strijdmacht bijeen te verzamelen om binnenkort de hele aarde te laten schudden en om diegenen weg te spoelen die veronderstellen dat hun verbond met de Dood stand zal houden.