Op de website JW.ORG is onlangs weer een nieuw artikel verschenen met een hele opvallende foto die bedoeld is om de aandacht te trekken van de lezer. Op de foto is een moeder met dochter te zien die met een leeg winkelwagentje aan het staren zijn naar vrijwel lege supermarktschappen. En uiteraard wordt er in de titel van het artikel ook weer een dringende vraag gesteld: “Wat zegt de Bijbel over voedseltekorten?” Het is dan ook zeker een erg somber beeld om te zien. Maar vormt deze foto uit het artikel op JW.ORG dan ook een accurate weerspiegeling van de tegenwoordige werkelijkheid? Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat er tijdens de hysterie rondom de c-19 pandemie gedurende een aantal weken een schaarste was met betrekking tot sommige artikelen, zoals bijvoorbeeld toiletpapier. Wat ik persoonlijk nog verontrustender vond, was het feit dat mijn favoriete pepperoni-diepvriespizza’s tijdelijk niet meer te krijgen waren. Het diepvriesgedeelte van de supermarkt was toen helemaal leeggeplunderd door hamsteraars. Dat waren dan ook inderdaad ‘hele kritieke tijden die moeilijk waren om door te komen’.

We hebben het hier niet over een of ander door armoede geteisterd ontwikkelingsland uit de derdewereld. Ik woon namelijk in het zogenaamde welvarende en rijke Westen. Mijn observaties zijn dus ook gebaseerd op het perspectief van iemand die in zo’n soort regio woont.

Sinds de paniekaankopen en de verstoringen van de toeleveringsketen die verband hielden met de nep-pandemie inmiddels alweer een tijdje achter ons liggen, zijn de schappen van de supermarkten tegenwoordig weer volop gevuld. Maar waar zijn dan die voedseltekorten waar in dat artikel op JW.ORG over wordt gesproken? Moeten we dan echt helemaal naar Afrika of een andere afgelegen plek op aarde afreizen om bevestiging te kunnen vinden waaruit we zouden kunnen opmaken dat er sprake zou zijn van kritieke voedseltekorten? Gaat u nu dan gewoon maar eens kijken in een lokale supermarkt bij u in de buurt om vervolgens antwoord te kunnen geven op die vraag. Wanneer ik namelijk om mij heen kijk dan zie ik het winkelend publiek gigantische winkelwagentjes voor zich uitduwen die overladen zijn met allerhande soorten voedsel en overige spullen. Sterker nog: tegenwoordig hoeft u zelfs niet eens meer in de auto te stappen en naar een winkel te rijden. Bestel alles wat u nodig heeft gewoon online vanuit uw luie stoel. U kunt boodschappen of maaltijden direct bij u thuis laten bezorgen. Dus, daarom nogmaals de vraag: Waar zijn al deze voorspelde voedseltekorten dan?

Eerlijk gezegd vraag ik mezelf af op welke planeet het Besturende Lichaam eigenlijk leeft. Ik ben er zeker van dat geen van de Bethelieten ooit een maaltijd in de eetzaal van Warwick heeft gemist. Dat wil overigens niet zeggen dat er zelfs in zogenaamde welvarende landen helemaal geen enkele sprake is van honger. Het moge duidelijk zijn dat dit wel degelijk het geval is. Echter komt dat niet door een tekort aan voedsel. Miljoenen mensen hebben namelijk eenvoudigweg niet het geld om het voedsel te kunnen kopen dat ze nodig hebben. Toch is er voorlopig nog genoeg voedsel beschikbaar. Inderdaad, er is zelfs sprake van een overvloed. Het artikel op JW.ORG zegt:

“De Bijbel heeft voorspeld dat er voedseltekorten zouden zijn in deze tijd, een periode die ‘de laatste dagen’ wordt genoemd (2 Timotheüs 3:1). God is niet verantwoordelijk voor deze voedseltekorten, maar hij heeft ons er wel voor gewaarschuwd”

Aha! Aangezien er dus geen sprake is van daadwerkelijke voedseltekorten in welvarende landen, kan het dus ook niet zo zijn dat de profetische ‘laatste dagen’ op dit moment al zouden zijn begonnen! Bovendien weten we ook dat Jehovah God degene is die de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor de toekomstige voedseltekorten. Hij zal deze voedseltekorten namelijk toestaan omdat deze voedseltekorten onderdeel uitmaken van zijn oordeel. Deze zullen grofweg dienen als een straf voor degenen die zichzelf ‘Gods volk’ noemen. Volgens de profetie van Amos veroorzaakt God voedseltekorten met als doel zijn volk te straffen. U kunt het hier zelf nog eens op uw gemak teruglezen: En ik, ik gaf jullie schone tanden in al jullie steden en gebrek aan brood in al jullie huizen. Toch kwamen jullie niet bij mij terug”, verklaart Jehovah.‘” (Amos 4:6)

Jehovah zegt het zelfs nog duidelijker in Ezechiël. Sprekend tot de twee hoererende koninkrijken verklaarde Jehovah: Luister! Dit was de zonde van je zus Sodom: Zij en haar dochters waren trots. Ze hadden volop te eten en zorgeloze rust, en toch hielpen ze de zwakken en de armen niet. (Ezechiël 16:49)

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de wijze waarop het in de NIV (New International Version) Bijbelvertaling wordt verwoord: “overfed and unconcerned”, wat in het Nederlands betekent: ‘overvoerd en onbekommerd’. Dat vormt dan ook absoluut een accurate beschrijving van het leiderschap van de Jehovah’s Getuigen. Ze zijn er namelijk trots op om in hun granieten toren in Warwick te zitten terwijl ze u tegelijkertijd aan het vertellen zijn wat de Bijbel over dit of over dat onderwerp te zeggen heeft, ook al komt niets ervan overeen met de daadwerkelijke realiteit. Dat zal echter allemaal gaan veranderen zodra de laatste dagen echt zullen gaan beginnen. Dan zal het mijn beurt zijn om hen te mogen vertellen wat de Bijbel te zeggen heeft. En ze zullen dan ook geen andere keus hebben dan te moeten luisteren.