Opmerking van de Nederlandse vertalers: Dit artikel werd oorspronkelijk op 29 november 2015 in het Engels gepubliceerd. Destijds was de oorlog in Syrië een veelbesproken onderwerp. Op dit moment zien we dat de situatie in de wereld anno 2022 nog ernstiger is dan in 2015. Ook voor dit artikel geldt dat ondanks het feit dat dit artikel 7 jaar geleden werd geschreven, dat de inhoud ervan nog actueler is dan ooit, gezien de explosieve situatie in de Oekraïne en het feit dat de wereld zich momenteel dichterbij een nucleaire oorlog bevindt dan ooit tevoren.


VRAAG VAN EEN LEZER: Ik ben een beetje in de war. Zou u mij willen helpen? Er zal een gevaarlijke situatie in de wereld ontstaan gevolgd door een oplossing. Het resultaat: Er zal ‘vrede en veiligheid’ worden uitgeroepen. Vervolgens zal dit onmiddellijk worden opgevolgd door een enorme ramp — de grote verdrukking. Tot zover klinkt dit allemaal mooi en aardig. Jehovah zal dan gaan ingrijpen om daarmee een totale vernietiging te voorkomen. Openb. 16:12-15. Daarna komt Armageddon! Met de huidige oorlog in Syrië zien we dat er steeds meer wapens het land worden binnengebracht en ook zien we dat er steeds meer landen zich in deze oorlog beginnen te mengen met hele verschillende agenda’s. De situatie lijkt dan ook erg onheilspellend. Hoe past dit allemaal in het totale plaatje?

ANTWOORD: Door middel van jaren van subtiele indoctrinatie heeft het Wachttorengenootschap de manier van denken van de Jehovah’s Getuigen zo gevormd dat hun verwachtingen ten aanzien van de toekomst slechts zeer beperkt zijn. Het probleem met het hebben van bepaalde verwachtingen die gebaseerd zijn op de veronderstelde autoriteit van zogenaamde Bijbelse “experts” is dat wanneer die verwachtingen niet uit blijken te komen, dat dit resulteert in een grote teleurstelling, verwarring en zelfs een verlies van geloof.

Er is geen reden om eraan te twijfelen dat “ze” op een gegeven moment “vrede en veiligheid” zullen zeggen. En er zal ook een grote verdrukking zijn. En Jehovah God zal de dagen van deze verdrukking ook gaan verkorten. Ook zal er een laatste confrontatie gaan plaatsvinden op de symbolische plaats die Armageddon wordt genoemd. En het beste van alles is dat er een nieuwe dag zal aanbreken en dat Satan en zijn wereld zullen verdwijnen.

We kunnen er absoluut zeker van zijn dat al deze dingen ook echt daadwerkelijk zullen gaan uitkomen. Op dit moment zit het venijn echter in de staart. Dat komt omdat het Wachttorengenootschap de Jehovah’s Getuigen ervan heeft overtuigd dat de ‘tijd van het einde’ op dit moment al zou zijn begonnen; dat Jezus al is teruggekeerd en dat hij al sinds het jaar 1914 onzichtbaar aanwezig is.

KopwondDat is dan ook de reden waarom het Wachttorengenootschap een breed scala aan profetieën heeft gekoppeld aan het jaar 1914. In het boek Openbaring wordt bijvoorbeeld één van de koppen van het zevenkoppige beest afgebeeld. Deze kop krijgt een dodelijke klap en het beest zal vervolgens weer op wonderbaarlijke wijze herstellen van zijn kopwond. Het Wachttorengenootschap heeft ervoor gezorgd dat die ontwikkeling in de hoofden van de Jehovah’s Getuigen werd gedegradeerd tot een non-gebeurtenis door erop te staan dat de profetische fatale klap tegen de kop van het beest al tijdens de Eerste Wereldoorlog werd vervuld. Echter roept die interpretatie wel een heleboel vragen op die het Wachttorengenootschap onmogelijk kan beantwoorden en die de Jehovah’s Getuigen blijkbaar niet eens kunnen bevatten. (Zie ook het artikel: “30 vragen voor Jehovah’s Getuigen”)

Er kunnen nog vele andere voorbeelden worden opgenoemd die duidelijk aantonen hoe het Wachttorengenootschap extreem belangrijke profetieën in de vergetelheid heeft gebracht, wat tevens het thema is van talloze artikelen in de postbus van De Wachtpost.

Het is echter duidelijk dat de huidige situatie in de wereld zéér onheilspellend is en ook is het duidelijk dat deze situatie met de dag erger wordt. Het conflict in Syrië betreft slechts één potentieel brandpunt. Het clandestiene Anglo-Amerikaanse oorlogsapparaat zorgt daarnaast ook nog voor talloze andere provocaties over de hele wereld; d.w.z. Oekraïne, de Zuid-Chinese Zee, Korea etc. En natuurlijk is het nu ook nog algemeen bekend geworden, althans voor een ieder die bereid is om de puzzelstukjes in elkaar te leggen, dat de verschillende terroristische groeperingen zoals ISIS en al-Qaeda worden gefinancierd en gecontroleerd door dezelfde natiën die tegelijkertijd ook beweren dat ze hen juist bestrijden. Het is dan ook een heel duivels plan.

DE DERDE WERELDOORLOG IS ONVERMIJDELIJK

Maar wat betreft de vraag: “Hoe past dit allemaal in het totale plaatje?”: Het antwoord luidt: het past niet – althans dat geloven de Jehovah’s Getuigen. Het probleem is dat u een vierkante pin in een rond gat probeert te proppen. Het past gewoon niet. Dat is dan ook de reden van uw verwarring.

De harde realiteit is dat de natiën van deze aarde hard op weg zijn richting een Derde Wereldoorlog. Steeds meer mensen worden zich daarvan bewust. Een recent artikel in The Huffington Post stelt bijvoorbeeld de vraag: Is de Derde Wereldoorlog al begonnen? The Jerusalem Post geeft zijn mening over hoe te voorkomen dat de Derde Wereldoorlog uitbreekt als gevolg van de situatie in Syrië. In de nasleep van de terreuraanslag in Parijs werd paus Franciscus ertoe aangezet om zijn waarschuwing te herhalen dat de Derde Wereldoorlog ‘stukje bij beetje’ zou worden uitgevochten.

En terwijl sommige mensen in de wereld zich steeds meer bewust beginnen te worden van de ernst van de situatie, zien Jehovah’s Getuigen helemaal geen bijzondere betekenis in dergelijke ontwikkelingen. Dat komt allemaal omdat het Wachttorengenootschap de Jehovah’s Getuigen ervan heeft overtuigd dat er helemaal geen nieuwe wereldoorlog meer kan uitbreken. (Zie ook het artikel: ”Redeneren aan de hand van de Schrift”) De reden waarom het Wachttorengenootschap dat onveranderlijke standpunt heeft ingenomen, is omdat ze gedwongen zijn om elke mogelijkheid uit te sluiten (althans in de gedachten van de Jehovah’s Getuigen) van een eventuele toekomstige Parousia (Tweede Komst) van Christus en de daarbij behorende tekenen zoals het ene volk dat zal strijden tegen het andere, en het ene koninkrijk tegen het andere, enz.

Dit lijkt voor actieve Jehovah’s Getuigen dan ook een heel goed moment te zijn om hun plaatselijke bijkantoor van het Wachttorengenootschap eens aan te schrijven om hen te vragen om duidelijkheid te geven ten aanzien van hun standpunt in het licht van de huidige zorgwekkende ontwikkelingen in de wereld en om hen vervolgens te verzoeken om explicieter uit te leggen waarom er dan geen nieuwe wereldoorlog zou kunnen uitbreken. Wie weet, misschien zou u er hiermee voor kunnen zorgen dat u een paar broeders kunt laten beseffen dat alleen een ronde pin in een rond gat past?

Hier is een link naar het adres van het Nederlandse bijkantoor.

“De dag van je wachters en van je afrekening komt eraan.
Nu zullen ze in paniek raken.”

(Micha 7:4)