Dagtekst zondag 17 december 2023

Om tot God te naderen, moet je geloven dat hij bestaat. — Hebr. 11:6.

Als je in de waarheid bent opgevoed, heb je waarschijnlijk van jongs af aan over Jehovah geleerd. Je hebt geleerd dat hij de Schepper is, dat hij een aantrekkelijke persoonlijkheid heeft en dat hij een mooi doel heeft met de mens (Gen. 1:1; Hand. 17:24-27). Veel mensen geloven niet dat er een God is, laat staan dat alles geschapen is. Ze denken dat het leven door toeval is ontstaan en vervolgens naar complexe levensvormen is geëvolueerd. Vaak zijn het ontwikkelde mensen die dat beweren. Volgens hen heeft de wetenschap aangetoond dat de Bijbel het mis heeft en dat geloof in een Schepper iets is voor mensen die onontwikkeld, dom of naïef zijn. Ongeacht hoelang je al een Getuige bent, je moet je geloof blijven versterken. Dan zul je niet in de war worden gebracht door de ‘filosofie en bedrieglijke, holle ideeën’ van mensen die Gods Woord tegenspreken (Kol. 2:8). w21.08 14 ¶1-3

Als u de afgelopen jaren goed heeft opgelet, zult u zich absoluut bewust zijn van het feit dat wij hier in Amerika en in Europa worden onderworpen aan de ene na de andere leugen, zozeer zelfs dat het lijkt alsof de werkelijkheid onder onze eigen ogen wordt geherdefinieerd. Vrijwel alles is tegenwoordig gebaseerd op leugens. Gefraudeerde verkiezingsuitslagen. Een valse welvaart die is gecreëerd door middel van geprint geld uit gebakken lucht. Een door de mens veroorzaakte pandemie die werd aangedreven door een kunstmatig aangewakkerde angst om zodoende een dodelijk geneesmiddel aan de bevolking te slijten. Mensen zijn tegenwoordig niet langer meer een man of een vrouw. U kunt tegenwoordig zelfs worden gestraft of beboet indien u niet meedoet met het erkennen van iemands fantasiewereld waarbij die persoon zich als van alles en nog wat kan identificeren. En dan was er ook nog de hoax omtrent Trump die volgens alle wereldwijde mainstream media werd gedemoniseerd als zijnde een spion van Poetin. Ook was er nog de Amerikaanse hoax van de opstand van 6 januari, en ga zo maar door. Er is een leugenfabriek actief die wordt gerund door het Britse Imperium die bij het minste of geringste wordt ingezet. Iedereen doet eraan mee. De leugens zijn alom vertegenwoordigd, overal en altijd. Een platte aarde, een mogelijke invasie van buitenaardse wezens, oh, en natuurlijk ook nog mijn persoonlijke favoriet: reptielachtige oligarchen die kunnen veranderen van gedaante. Oh, en vergeet trouwens niet de FBI die bewijs zou hebben verdoezeld dat vliegende schotels op aarde zouden zijn neergestort. Verbazingwekkend genoeg hebben deze marsmannetjes, of wat dan ook, blijkbaar wel de technologie om met de snelheid van het licht door het gehele universum te kunnen vliegen, en tegelijkertijd lijken ze toch elke keer weer een noodlanding te moeten maken op onze kleine aardbol. Dan is er natuurlijk ook nog de alsmaar voortdurende oorlogspropaganda. Er is jullie verteld dat Poetin Oekraïne is binnengevallen en dat hij van plan zou zijn om heel Europa over te nemen en dat hij zijn eigen Nordstream pijpleiding zelf zou hebben opgeblazen omdat dat schijnbaar een betere optie was dan simpelweg de gaskraan richting Europa dicht te draaien. Ik voel een hoofdpijn opkomen wanneer ik aan al deze dingen denk.

Maar ook al wordt de hele wereld overspoeld met leugens en bedrog, toch betreft het eigenlijk allemaal niets nieuws onder de zon. We weten ook dat er nog niet zo heel erg lang geleden een tijd was waarin er helemaal geen leugens of leugenaars bestonden. Een rechtvaardige engel die een extreem hoge dunk van zichzelf had, beraamde de eerste leugen in de geschiedenis om zodoende zichzelf te verheffen tot de god van de aarde, die op dat moment bestond uit slechts twee mensen. Jezus noemde deze sluwe cherub “de vader van de leugen”. Het is ongelooflijk maar waar, dat deze eerste leugen die de slang in Eva’s oor fluisterde, tot op de dag van vandaag nog steeds voortleeft. Er bestaan nog steeds miljarden mensen die daadwerkelijk geloven dat mensen niet kunnen sterven en dat we over een ziel zouden beschikken die de dood van het lichaam hoe dan ook overleeft. Vrijwel elke religie op aarde leert een variatie op die oorspronkelijke leugen van Satan. Satan weet dan ook als geen ander hoe hij een verhaal moet verzinnen die alsmaar blijft voortduren. Jehovah’s Getuigen zijn daarom ook gezegend dat ze de waarheid kennen over het leven en de dood evenals over de twee opstandingen.

Eén van de meest wijdverbreide leugens betreft de evolutietheorie. Er bestaat geen greintje bewijs voor de stelling dat organismen zomaar spontaan zouden zijn ontstaan en dat ze zouden voortkomen uit levenloze materie. Ook bestaat er geen greintje bewijs voor de stelling dat de ene soort in de loop van de tijd zomaar vanzelf zou veranderen in een andere soort. Het is allemaal volslagen onzin dat wordt verpakt als een onbetwistbaar wetenschappelijk feit. Vrijwel iedereen is geïndoctrineerd met deze leugen. Vrijwel niemand twijfelt er zelfs aan. Natuurprogramma’s op televisie die zich verdiepen in de verbazingwekkende complexiteit en harmonie in de natuurlijke wereld, vertellen hoe al deze wonderen gewoon zomaar bij toeval zouden zijn gebeurd. Intelligent ontwerp, oftewel “intelligent design” wordt in de media zelfs niet eens als mogelijk scenario aangehaald. Wat een gebrek aan intelligentie! Ik wou dat ik de tijd en de middelen had om documentaire-achtige video’s te maken waarin ik de evolutieleer compleet zou mogen fileren. Ik weet dat er op JW.org kleine artikeltjes staan die de vraag onderzoeken: “Was het ontworpen?” Echter is dat bij lange na niet toereikend en het behelst alleen maar het topje van de ijsberg. Ach ja…daar is het nu waarschijnlijk toch al te laat voor.

Jehovah’s Getuigen noemen hun eigen religie ‘de waarheid‘. Veelvoorkomende vragen die Jehovah’s Getuigen elkaar onderling stellen zijn bijvoorbeeld hoe ze de ‘waarheid hebben gevonden’ of hoe lang ze al ‘in de waarheid zijn’. Ook zouden ze kunnen zeggen dat broeder Jansen of zuster Pietersen ‘uit de waarheid’ is gegaan of dat ze ‘de waarheid hebben verlaten’. En dan is er nog de grote groep ex-Jehovah’s Getuigen die over zichzelf beweren dat ze de ‘waarheid achter de waarheid’ kennen. In werkelijkheid gebruikte Jezus een vergelijkbare uitdrukking toen hij sprak over de vader van de leugen, door over hem te zeggen: hij hield niet vast aan de waarheid”. Denk hier eens dieper over na. Satan de Duivel was zelf ook ooit ‘in de waarheid’. Echter is de Duivel veel slimmer dan de meeste mensen beseffen. Omdat hij zelf ook ooit in de waarheid is geweest, is Satan een hele gedreven bijbelstudent. Hij kent tot op de dag van vandaag nog steeds de waarheid en hij gebruikt die kennis om zaken te verdraaien en om een aanvaardbare valse waarheid mee te creëren, ook wel bekend als ‘een leugen’. Hij is zelfs zo bedreven in het verpakken van leugens als waarheid dat de apostel Paulus ooit over hem zei dat hij zichzelf vermomt als een ‘engel van het licht’. Als dat geen slimme vermomming is dan weet ik het ook niet meer! En deze engel van het licht heeft daarom ook een hele doortrapte leugen klaarliggen, speciaal op maat gemaakt voor de Jehovah’s Getuigen. En het betreft dan ook zeker een knaller van een leugen! Hoewel het Wachttorengenootschap de lang verloren gewaande waarheid van de Bijbel weer nieuw leven heeft ingeblazen en ze daarnaast ook nog het goede nieuws van het Koninkrijk hebben gepubliceerd en verkondigd, zijn ze tegelijkertijd ook de bron van een hele unieke leugen die speciaal is bedoeld voor de Jehovah’s Getuigen. We hebben het hier dan over de ‘onzichtbare 1914-parousia-leugen’.

Ik heb de afgelopen twintig jaar, helaas met weinig succes, mijn best gedaan om deze leugen omver te werpen. Het is een feit dat Jehovah een zogenoemd ‘werk van Satan’ heeft toegelaten, zodat degenen die de waarheid kennen vatbaar zullen zijn voor deze leugen. Maar welke leugen dan? We hebben het dan over de leugen dat Jezus al zou zijn gekomen; de leugen dat het Koninkrijk op dit moment al zou regeren; de leugen dat Satan en zijn demonen al naar de aarde zouden zijn neergeworpen; de leugen dat de Wachttoren-organisatie een geestelijk paradijs zou zijn; de leugen dat het Wachttorengenootschap levensreddende instructies zal verstrekken tijdens de aankomende grote verdrukking, en nog veel en veel meer.

Er bestaan feitelijk honderden leugens en halve waarheden die allemaal zijn voortgekomen uit de 1914-hoax misleiding. Het Wachttorengenootschap heeft vele boekdelen geschreven waarin ze hun eigen interpretaties hebben opgetekend met betrekking tot bijbelprofetie.

Vrijwel alles daarvan is gefabriceerd en gebaseerd op loutere verzinsels. Ik veronderstel dat dit ook de reden is waarom er inmiddels ruim 1.400 artikelen zijn gepubliceerd op de e-watchman website. Ik ben de tel kwijt over hoeveel computers ik de afgelopen 22 jaar wel niet heb versleten. Er zijn meer leugens dan ik kan bijhouden. Maar waarom eigenlijk? Waarom laat God eigenlijk toe dat een leugen onderdeel uitmaakt van het fundament van ‘de waarheid’? Het antwoord op die vraag luidt: God laat dit toe om onze liefde voor de waarheid te beproeven. Het is namelijk niet goed genoeg om alleen maar ‘in de waarheid‘ te zijn of om slechts ‘in de buurt’ te zijn van de waarheid’. We moeten de waarheid ook echt daadwerkelijk liefhebben. Het slechts “fysiek binnen en mentaal buiten” zijn, zal ook niet voldoende blijken te zijn.

Een wereld die gebouwd is op leugens zal niet standhouden. Datzelfde geldt ook voor een organisatie die op een leugen is gebouwd. Sprekend tot degenen die tot het Koninkrijk zijn geroepen, waarschuwde Paulus ons door middel van een vurige tekst. Een situatie die zal ontstaan zodra Christus plotseling arriveert en de wereld in vuur en vlam zal zetten. De apostel verklaarde dit door middel van een illustratie: Overeenkomstig de onverdiende goedheid van God die mij is gegeven, heb ik als een kundig bouwmeester een fundament gelegd, en iemand anders bouwt erop. Maar laat iedereen erop blijven letten hoe hij daarop bouwt. Want niemand kan een ander fundament leggen dan wat al is gelegd, namelijk Jezus Christus. Of iemand nu op het fundament bouwt met goud, zilver of edelstenen, of met hout, hooi of stro, van ieders werk zal duidelijk worden wat het waard is, want de dag zal het aan het licht brengen. Het zal onthuld worden door vuur, en het vuur zelf zal aantonen wat voor werk ieder heeft geleverd. Als iemands bouwwerk standhoudt, zal hij een beloning krijgen. Als iemands werk verbrandt, zal hij verlies lijden. Hijzelf zal worden gered, maar dan wel als door vuur heen.” (1 Korinthiërs 3:10-15)

Jezus zei over zichzelf dat Hij de weg, de waarheid en het leven is. Dat is nogal wat. Omdat Jezus “de waarheid” is, zal zijn tweede komst elke leugen gaan verbranden die eraan heeft bijgedragen dat christenen zijn misleid. Leugens die door christenen tot dan toe werden beschouwd als goudklompjes van de waarheid. Bij degenen die tot op dat moment met geheel hun hart en ziel hebben geloofd in de 1914-waanzin, zal hun geloof tot in de diepste kern worden geschud en zal hun liefde voor de waarheid maximaal op de proef worden gesteld. De onzichtbare 1914-parousia doctrine van het Wachttorengenootschap zal niets meer blijken te zijn dan uitgedroogd hooi en stro dat door het vuur van Christus zal worden verteerd en vernietigd. Heeft de Heer zijn kleine kudde hier dan niet nadrukkelijk voor gewaarschuwd: “Ik ben gekomen om op aarde een vuur te ontsteken, en wat heb ik nog te wensen nu het al brandt?(Lukas 12:49)